Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вівторок, 16.04.2024
Головна » 2017 » Квітень » 12 » До Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів
16:31
До Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів

    У нашій школі вчителем історії Кондратюк Н.П. проведено урок для учнів 5-9 класів на тему: «Уроки пам`яті людської» про фашистські табори  смерті.                                                                                         

   Наталія Петрівна розповіла школярам, що 11 квітня за рішенням ООН відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів. Саме цього дня 1945 року в’язні табору «Бухенвальд», дізнавшись про наближення союзних військ, підняли озброєне повстання, в результаті якого табір було ліквідовано. Усього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів, гетто, гестапівських в’язниць. Під час Другої світової війни в таборах перебувало 18 мільйонів чоловік. Пам'ять про їх нелегку долю буде завжди жити у серцях нащадків.

      

У цей день увесь світ вклоняється людям, які пройшли через страшні жахи війни – табори смерті. На території України було розташовано три таких табори («Сирецький», «Бабин Яр», «Дарницький»), в яких загинуло понад 12 мільйонів людей 30 країн світу.

Сторінки минулого не треба забувати ніколи. Щорічно цього дня світова спільнота віддає данину скорботної пам'яті жертвам нацизму.

    Школярі переглянули документальні відеоролики про страшні події тих років.

Переглядів: 455 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]