Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Субота, 20.04.2024
Головна » 2018 » Лютий » 27 » Міжнародний день рідної мови
20:14
Міжнародний день рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в нашій школі. До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Відкриття святкових заходів розпочалося з традиційної тематичної лінійки «Є у світі багато мов, але наша найніжніша у світі». Учасники декламували вірші про мову, співали пісні.

Другим етапом цього дня став конкурс знавців рідної мови, у якому змагались дві команди: команда хлопців «Чисте джерело» (Зінькевич Максим – учень 8 класу, Дяченко Богдан та Дмитрієв Артур – учні 6 класу) та команда дівчат «Берегиня» (Рожко Мирослава, Мельничук Софія – учениці 9 класу та Кузнєцова Яна – учениця 8 класу). Перемогу отримали дівчата з рахунком 62:27.

Класними керівниками проведено: інформаційну годину «Рідне слово, материнська мова»; усний журнал «Наша мова калинова», години спілкування «О слово рідне, хто без тебе я…» і «Любіть Україну і мову її солов’їну»; виховні години «Як парость виноградної лози, плекайте мову», «Мова моя єдина», «О слово рідне! України слово».

Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

У світі про українську мову кажуть, що вона співуча, солов’їна, багата. І від кожного з нас залежить, щоб жила наша мова, одна з найкрасивіших мов світу.

Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

Йди в тисячоліття, рідна мово,

До сердець і душ людських доходь,

Квітни калиново й барвінково,

Бо на те й благословив Господь!

   

Переглядів: 428 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]