Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Вівторок, 16.04.2024
Головна » 2017 » Грудень » 23 » Заходи, приурочені Всеукраїнському референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
18:21
Заходи, приурочені Всеукраїнському референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

  З метою розвивати в учнів уявлення про Україну як суверенну й незалежну державу, виховувати почуття патріотизму й національної свідомості, розвивати пізнавальну активність, вміння критично аналізувати історичні та літературні факти, робити власні висновки; формувати цікавість до вивчення історії й культури свого народу, в період з  15 по 18 грудня 2017 року в школі проведено виховні заходи, приурочені річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України, а саме:                                                                                                     

 1.Класними керівниками проведено виховні години:

 «Україна – суверенна і незалежна держава» (5 клас),

«На шляху до незалежності»(6 клас)

«Щоб Батьківщина у серці жила» (7 клас)

 «Сила народу в єдності» (8 клас)

«Результати та історичне значення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України» (9 клас)                                                                

Усний журнал «Ми – українці – єдина сім’я»(2 клас.)

«Ми – маленькі українці» (1,3 класи).

2. Вчителем історії Кондратюк Н.П. проведено історичну годину «Шлях України до незалежності».Наталія Петрівна  розповіла про те, що Всеукраїнський референдум 1991року  – загальнонаціональний референдум на території колишньої УРСР щодо проголошення незалежності України. На референдум було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» Текст Акту, ухвалений Верховною Радою 24 серпня 1991 року, було наведено у виборчому бюлетені. Громадяни України висловились на підтримку незалежності. У референдумі взяли участь 31891742 особи – 84,18% населення України. З них 28804071 особа (90,32%) проголосували «за»,   висловились за незалежність другої за значенням республіки СРСР. Одночасно з референдумом проводились і президентські вибори, на яких перемогу здобув Л.Кравчук. За нього проголосувало більше 61% виборців.  Тільки після 1 грудня Україну почали визнавати інші країни світу .

3.В шкільній бібліотеці організовано тематичну виставку.

   

Переглядів: 382 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]