Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

П`ятниця, 26.04.2024
Головна » 2015 » Грудень » 1 » Відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької церкви Андрея Шептицького
20:37
Відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької церкви Андрея Шептицького

 

Україна протягом 2015 року на державному рівні урочисто вшановує пам’ять Андрея Шептицького відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17.06.2014 року №1330-VІІ “Про відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького”. Знаковою для України подією стало підписання 16 липня 2015 року Папою Франциском декрету, який проголосив усьому світу геройські чесноти митрополита Андрея. Це стало першим кроком до беатифікації (визнання святості) Шептицького.

Цього року для українства є нагода згадати та вшанувати не просто церковного ієрарха, а й політичного та громадського діяча, щедрого мецената в галузі освіти, культури, поборника людських прав і гідності. У складні часи боротьби за українську державність його подвижницька релігійна, просвітницька і доброчинна діяльність духовно гуртувала  націю та сприяла збереженню  її самобутності. Головна мета його життя – створення на засадах християнської церкви соборної України, яка забезпечила б розквіт нації. Перебуваючи на митрополичому престолі, Шептицький рятував не тільки душі, а й життя багатьох людей, які зазнавали переслідувань з боку двох тоталітарних режимів. Як член Галицького сейму, Палати панів у Відні він відстоював право українців на самостійність, наголошував на потребі збільшення українських середніх шкіл і заснування Українського університету.  

У  нашій  школі також в листопаді під керівництвом вчителя історії Кондратюк Н.П пройшли заходи щодо відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького. Школярі переглянули фільм «Андрей Шептицький - світло любові». Після перегляду відбулось обговорення фільму.

     Метою заходу було допомогти учням глибше пізнати життя Андрея Шептицького, розкрити багатогранне служіння Митрополита Церкві та людям, сприяти духовному розвитку дітей та молоді.

 

Переглядів: 472 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]