Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

Четвер, 25.04.2024
Головна » 2017 » Лютий » 22 » Міжнародний день рідної мови
19:31
Міжнародний день рідної мови

  21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в нашій школі.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Відкриття святкових заходів розпочалося літературно-музичною композицією «Розквітай же, рідна українська мово!»,яку підготували вчитель української мови та літератури Л.В.Осадчук, вчитель географії Н.В.Гнап та учнівський актив школи. Учні школи підготували цікаві і змістовні виступи, звучали вірші про красу і багатство рідної мови, вислови видатних діячів про українську мову, школярі порадували присутніх гарними українськими піснями та танцями.

Результати вікторини «Найкращий знавець рідного слова» у 5-8 класах засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Для зацікавлення учнів та більш детального й глибокого сприйняття матеріалу під час дійства використовувалася мультимедійна презентація впродовж усього свята.

Учні, їх батьки, вчителі та друзі школи, які завітали в цей до навчального закладу, відчули велич, красу та силу рідного слова.

Активну участь у проведенні свята брали не тільки учні, які читали поезії, співали пісні, виконували танці, а і всі присутні.

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]